Säkert handhavande av maskiner
Arbetsmiljöverkets föreskrift om användning av arbetsutrustning (2006:4) betonar att arbetsgivaren måste bedöma om den valda och använda utrustningen är lämplig för arbetsuppgiften. Alternativt ska arbetsutrustningen vara anpassad på ett sätt som garanterar säker användning. Detta kräver kunskap och engagemang från hela arbetslaget.
Frasen ”Alla ska med” är sliten, men det stämmer. Det är de som utför arbetet på fältet som bäst känner till de risker de möter. Problemet är att risker sällan diskuteras i vardagen. Det kan kännas pinsamt att rapportera till chefen att åkgräsklipparen nästan välte i slänten eller att traktorn vinglade vid transport av sopaggregatet. Det handlar inte bara om att identifiera riskerna, utan också om att bedöma sannolikhet och konsekvens, det vill säga hur stor risken är och om den är acceptabel. Man måste tänka som vid ett trafikljus: rött betyder stopp, gult signalerar varning och uppmanar till försiktighet, och grönt innebär att det är säkert att fortsätta.
Vi hjälper ditt företag på plats oavsett om ni finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Lund, Borås eller Södertälje.
Ställ dina frågor om utbildningen och få en offert.
Vi erbjuder företag förarutbildningar till sina anställda.
Är du privatperson som vill gå en förarutbildning behöver du prata med din arbetsgivare innan du kontaktar oss då vi endast tar emot bokningar från företag.